YENİ NESLİN DUYGU, DÜŞÜNCE VE DAVRANIŞLARINI ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün himayelerinde yürütülen KTS (Kalite Takip Sistemi) etkinlikleri Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Yeter ÇEKEN, Cansu KADAK ve Tuğçe GÜDÜK tarafından öğretmenlerimizin öğrenci odaklı düşünmelerine yardımcı olacak olan "Modern çağda yeni neslin duygu, düşünce ve davranışlarını anlamak" konulu sunumlar yapıldı.  Sunumlarımızda ergenlik döneminin duygu, düşünce ve davranış bağlamında bir "birey" olma süreci olduğunu, bu geçici ancak kritik süreçte öğretmenlere en önemli görevin sabırlı, anlayışlı ve yapıcı bir tavır takınmaları gerektiğini, bu tavrı göstermenin zor olduğu söylendi. Bu döneme ilişkin fizyolojik, nörolojik ve davranışsal değişimlerin neler olduğu üzerine öğretmenlerin, sürekli okuma ve öğrenme sürecinde olmaları gerektiğini vurgulanarak örnek kitaplar gösterildi.

Öğretmenlerimiz konuşmalarında; çocuk ve gençleri anlamak ve bizim de o dönemlerden geçtiğimizi hatırlamamız gerekmektedir. Eleştirilerimiz yapıcı olmalı, empati ve sempati gerekliliğinde bahsedildi. Emredici ve dikte edici tavırlar yerine ikna metodu ile anlatmak daha yapıcı bir yöntemdir. Gençlere kendilerine hedefler koymaları noktasında yardımcı olunmalı ve manevi amaçlar yüklenmeli.  Hayatın sadece maddi ve görünen şeylerden ibaret olmadığı gerçeği anlatılmalı. Ahlaklı ve adaletli olmayı onlara öğüt olarak vermek yerine onlara bu yönde örnek olmalıyız.  Eğer ahlaklı ve adaletli olursak gençlere en güzel örnekliği sunmuş oluruz.  En önemlisi de "Ya yeni hal, ya izmihlal. Eski hal, muhal." Bu gerçek çerçevesinde hareket etmek gerekmektedir. Sunumlara katılan öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

11-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-202311-04-2023

Yayın: 11.04.2023 - Güncelleme: 11.04.2023 09:57 - Görüntülenme: 281