SİİRT / ŞİRVAN - ŞİRVAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Kas

İl geneli yapılan deneme sınavında ilçe birincisi olan 5. sınıf öğrencimiz Mustafa Derviş YAŞA okulumuz tarafından ödüllendirildi. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Öğrencimizin başarısına katkıda bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin kültürel gelişimini destekliyoruz. Bugün okulumuzda “Pembe Aslında Siyahtır.” adlı tiyatro gösterisi düzenlendi. Gösteriye teşrifleri için Şirvan Kaymakamımız Sayın Emrah BÜTÜN’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem DAĞTEKİN’e, İlçe Jandarma Komutanımız Yzb. Sayın Serkan DİKMEN’e, İlçe Emniyet Amirimiz Sayın Umut YAZGAN’a, okulumuzun idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Kas

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Temizlik imanın yarısıdır.” buyurmuştur. Bizler de bu doğrultuda Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Sağlık, Beslenme ve Temizlik Kulübü olarak bugün öğrencilerimizle okulumuzun mescitlerini temizledik. Kulüp etkinliğinde emeği geçen öğretmenimiz Özlem DURMUŞ’a teşekkür ederiz.

Kas

Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak okulumuzda Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zor günleri anlamak ve dualarda bulunmak amacıyla program düzenlendi. Programımızda şiirler okundu, videolar izlendi ve dualar edildi. “Biz Burada Kalacağız” şarkısı Arapça seslendirildi. Programda emeği geçen İHL Meslek dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda Genç Bilaller Ezan Yarışması, Genç Hatipler Hutbe Yarışması, Genç Sada  Kur’an-ı Kerim’ i güzel okuma yarışması  için ön eleme yapıldı. İl geneli yarışmada Okulumuzu temsil edecek öğrencilerimiz Genç Sada ( kız öğrenciler kategorisi) Kur’an-ı Kerim’ i güzel okuma yarışmasında Sümeyye çitekçi, Genç Sada ( erkek öğrenciler kategorisi) Kur’an-ı Kerim’ i güzel okuma yarışmasında Halil şalk, Genç Bilaller ezan yarışmasında Mehmet emin Beyhan ve Genç Hatipler hutbe yarışmasında Muhammed buğutekin okulumuzu temsil etmeye hak kazandı. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ekm

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih SADOĞLU, bugün okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle sohbet etti. Ziyareti için İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih SADOĞLU’na teşekkür ederiz.

Ekm

Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Değerler kulübü olarak bu haftaki etkinliğimizde öğrencilerimiz Türk büyüklerini araştırıp resimlerini yaptı. Öğrencilerimizin araştırmaları ve resimleri okul panomuzda yerini aldı. Pano öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinlikte emeği geçen öğretmenimiz Fatıma ATABAY KEÇELİ’ye teşekkür ederiz.

Ekm

Hedef 2024 YKS kapsamında okulumuzda akademik takip komisyonu toplantısı yapıldı.

Okulumuzda Hedef 2024 YKS süreci başlatıldı

Ekm

Okulumuzda İmam hatiplerin kuruluşu yıl dönümü kutlandı. İmam hatip liselerinin tarihçesi anlatıldı. İmam hatipli olmanın gururunu hissettiğimiz program için emeği geçen İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Emine KAÇMAZ, Fatıma ATABAY KEÇELİ, Sebile UÇMA, Fatma BİLGİLİ SANCAR’ a teşekkür ederiz.

Ekm

Rehber öğretmenimiz Tugay KONT tarafından Hedef YKS 2024 kapsamında sınav bilgilendirmesi yapıldı.

Ekm

Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra kendilerini ifade edebilme yeteneklerinin gelişimini de önemsiyoruz. Düzenli kitap okumanın ifade yeteneğini geliştirdiği ve hafızayı güçlendirdiği yadsınamaz bir gerçektir. Okulumuzda düzenli olarak kitap okuma saatleri düzenlenmekte ve kitap okuma teşvik edilmektedir. Bugün öğrencilerimize kitap okuma motivasyonlarını arttırmak için okuma saati sırasında kitap ayracı hediye ettik. Etkinlikte emeği geçen Müdür Başyardımcımız Cemil BEYHAN’a ve öğretmenimiz Arzuhan BOZKURT’a teşekkür ederiz.

Ekm

Hedef YKS 2024 programı kapsamında okulumuzda yapılması planlanan sınav takvimidir.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ekm

Bir insanın seçtiği meslekten doyum alabilmesi için öncelikli olarak kendini tanıması, meslekler hakkında bilgi sahibi olması ve kendi özelliklerine en uygun olacak mesleği seçmesi gerektiği bilimsel bir gerçektir. Bu sebeple okulumuzun  özel hedeflerinden biri olan  mesleki ilgi, değer ve yetenek ilişkisi hedefine yönelik okul rehber öğretmenimiz Tugay KONT tarafından sınıflarda rehberlik etkinlikleri yapıldı. Öğrenciler öncelikli olarak meslek seçerken nelere dikkat etmeleri konusunda bilgilendirildi. Ardından öğrencilerimizle meslek tanıtımı oyunu oynandı. Öğrenciler meslekleri çizerek anlatmaya çalıştılar. Bu sayede hem öğrencilerimiz sözsüz iletişim becerilerini geliştirmeye  yönelik pratik yapmış oldu hem de tanıtılan meslekler hakkında bilgilerini kuvvetlendirdiler.

Okulumuzun rehber öğretmeni Tugay KONT a yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederiz.